Бербок приветства "силните жени" в политиката след предизборните сътресения в САЩ

  • 23 юли 2024 20:33

  • 786
  • 4
Бербок приветства "силните жени" в политиката след предизборните сътресения в САЩ
© Getty Images/Guliver

Германският външен министър Аналена Бербок днес говори за ролята на жените в политиката на фона на събитията в САЩ, където демократите се обединяват зад кандидатурата на вицепрезидента Камала Харис за държавен глава след оттеглянето на президента Джо Байдън от предизборната надпревара, съобщи ДПА.

Първият дипломат на Германия заяви, че "понякога наоколо се носи малко повечко тестостерон" и затова "силните жени може би няма да навредят на определена ситуация, а по-скоро ще направят нещо хубаво".

С малко над сто дни, оставащи до изборите в САЩ, Бербок заяви, че вотът често "се решава в последния момент".

Според нея предстоят драматични времена "не само за САЩ, но за всички в Европа", като отбеляза, че от американските граждани зависи да определят следващия си лидер, без значение колко е заинтересован светът от резултата.

Ако Харис спечели през ноември, тя ще стане първата жена президент в историята на САЩ.

Камала Харис ще участва в първи митинг в ключов щат след оттеглянето на Байдън 

Бербок подчерта, че има високо ниво на доверие между Берлин и настоящия президент в Белия дом, като подчерта дългогодишната подкрепа на Байдън към трансатлантическите отношения, отбелязва БТА.

Фактът, че руската инвазия в Украйна беше изправена пред такова единство и решителност от двете страни на Атлантическия океан, "се дължи на този близък съюз и преди всичко на личните отношения", каза тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
786 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Юлиян

2024.07.24 | 02:00

4
"Единство и решителност"?Прекалено оптимистично и отнасящо се единствено до управляващите досега западноевропейски елити.Обикновените хора изобщо не споделят подобно мнение.А и какъв резултат постигнаха досега?Никакъв!А от тук нататък какво?Ще оставят Украйна без мъже в активна възраст.С разбита икономика и инфраструктура.Хайде,икономиката и инфраструктурата някакси ще възстановят,но демографската катастрофа как?Поне четири десетилетия ще им трябват на украинците за да възстановят демографския баланс.На Бербок морето и е до колене-загиват украинци и руснаци,а не германци.Не си личи студенокръвната немкиня да се е загрижила особено за жертвите.Няма и да си проличи.

2024.07.24 | 00:40

3
Партия на незадоволените жени трябва да основете
Цв

2024.07.23 | 22:09

2
Мооляяя??? Тая нацистка шматка???
Новини бг

2024.07.23 | 21:34

1
Тази пръдла е била компаньонка на повикване. Тоест легална проститутка.

Добави коментар

Водещи новини