Големи горещини и силни бури се редуват това лято в Италия

  • 22 юли 2024 14:34

  • 826
  • 2
Големи горещини и силни бури се редуват това лято в Италия
© Pixabay

Това лято над Апенинския полуостров високите температури се редуват с дъждовни бури и след големите горещини в Италия през последните дни днес кодът е жълт за лошо време и валежи.

Заради жегите през тези дни червен код беше обявен от Министерството на здравеопазването за 9 големи градове като Рим, Болоня, Перуджа, Пескара. На остров Сардиния на редица места беше измерена температура от над 41 градуса. Там бяха потушени и три големи пожара.

Като аномалия определят и високите температури в планините през цялото денонощие. През следващите часове максималните температури в Сардиния и на други места се очаква да се понижат с около 10 градуса, но като цяло времето остава горещо.

Поради прогнозата за гръмотевични бури и проливни валежи Гражданска защита обяви жълт код в 10 области като Ломбардия, Лацио и Умбрия.

Прогноза за времето

Жълт код за хидрогеоложки риск е обявен в Калабрия, Абруцо и за района на Предалпите с езерата в Ломбардия, предаде БНТ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
826 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.22 | 14:43

2
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman
Нашенец

2024.07.22 | 14:41

1
За нас са само горещините... И пожарите.

Добави коментар

Водещи новини