Германски икономист: Еврозоната има още 10 години живот

05 септември 2012 10:38

Германски икономист: Еврозоната има още 10 години живот
©
1395 1

Еврозоната ще се се разпадне до 10-15 години, твърди германският икономист Манфред Нойман, предаде Си Ен Би Си.

Професорът по икономика в Бон посочва, че в скоро време всички южни държави, използващи общата европейска валута (Гърция, Испания, Италия, Португалия, Кипър и Малта), ще трябва да напуснат клуба. Негативният сценарий е очертан от преподавателя в интервю пред телевизията. В изявата си Нойман се спря основно върху Гърция. Според нето южната ни съседка трябва да излезе от еврозоната и да се върне към драхмата. Това е единствената мярка, която ще изведе балканската страна от икономическите затруднения. Професорът по икономика в Института по икономическа политика на университета в Бон посочва, че доминиращата гръцка туристическа индустрия и износителите не могат да се възстановят като намалят цените и заплатите.

По-рано генералният секретар на Християн-социалистическия съюз на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се Александър Добринт прогнозира, че през 2013 г. Гърция ще излезе от валутния блок. Днес германският финансов министър Волфганг Шойбле изключи разпадането на валутния съюз поне в рамките на една година. В същото време той отрече готовността на Берлин да отпусне допълнителна помощ от милиарди евро за Атина, пише в. Велт.

Гръцките правителства на Георгиос ПапандреуГеоргиос Папандреу Георгиос Папандреу – гръцки политик. Премиер на Гърция от 2009 г. до 2011 г. Георгиос, Лукас ПападимосЛукас Пападимос Лукас Пападимос – гръцки икономист и политик. Премиер на Гърция от 10 ноември 2011 г. до 16 май 2012 и Антонис СамарасАнтонис Самарас Антонис Самарас - гръцки политик и икономист. Премиер от 19 юни 2012 г. Самарас е роден на 23 май 1951 от няколко години се борят с кризата, обхванала страната. Атина се опитва да намали бюджетния дефицит, като предприе драстични съкращения на разходите. Мерките предизвикаха остра реакция сред населението. За днес е насрочена стачка на лекарите, които протестират срещу орязването на парите в здравеопазването.

Валери Зайцев
1395 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.06 | 00:32

1
Държавният дълг на САЩ мина $16 трлн.Едно простичко сравнение,какво представлява този дълг.Ако се приеме,че Америка започне от този момент,да изплаща по 1 милион на всяка минута,то той(дълга) хипотетично би се изплатил някъде през20 248 година.Да,няма грешка,или е пренабржимо малка.Второ;Всички материални активи на планетата,не покриват и 1/2 от този дълг.Представете си в какъв океан отл---а се е набутало човечеството,доброволно приемайки долара,като основна търговска валута.Затова целият свят,ще работи и произвежда за Америка,срещу виртуални хартийки. Отговори

Добави коментар

Водещи новини