Отчитат огромен интерес към нова фериботна връзка от Солун до островите в Егейско море

  • 05 юли 2024 11:17

  • 262
  • 1
Отчитат огромен интерес към нова фериботна връзка от Солун до островите в Егейско море
© Pixabay

Днес от Солун отплава първият ферибот по връзката за островите в северните Споради - Алонисос, Скопелос и Скиатос. Няма нито едно свободно място. Билетите свършиха поне преди седмица, съобщават от туристическата агенция, предаде БНР.

Повечето пътници днес са от балканските страни, допълват информацията, като посочват, че има също много българи с личните си автомобили и организирани групи с автобус.

Този маршрут ще се изпълнява всеки ден от Солун с изключение на четвъртък и неделя. Има и обратна връзка от трите острова към Солун.

Островите Алонисос, Скопелос и Скиатос тази година привличат много туристи поради отличната природа, чисто море, много плажни ивици без заведения и шум.

Морският транспорт в Гърция е добре организиран, но билетите са много скъпи, коментират в медиите както гърците, така и чужденците. 

Опозицията настоява за спешни мерки по ограничаване печалбата на фериботните компании и договаряне на по-ниски цени на билетите.

Гърция със скок в цените на имоти с 66,4% за 7 години

Последвайте канала на

Десислава Станева
262 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.05 | 14:50

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини