Мелони: Италия бележи по-голям икономически ръст от другите страни

  • 02 юли 2024 14:53

  • 527
  • 1
Мелони: Италия бележи по-голям икономически ръст от другите страни
© Getty Images/Guliver

Премиерът на Италия Джорджа Мелони Джорджа Мелони Джорджа Мелони е италиански политик и журналист, министър-председател на страната от 22 октомври приветства днес добрите икономически показатели на страната, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

„Италианската икономика бележи по-голям ръст от този на останалите европейски страни въпреки забавянето на световната икономика и деликатната международна ситуация“, заяви Мелони в послание до общото събрание на асоциацията на застрахователите „Аниа“.

За евровота Мелони е получила 2,4 милиона преференции

„Националните макроикономически данни са положителни, а тенденциите при някои показатели – от спада на безработицата до увеличаването на инвестициите – показват важни признаци на доверие по отношение на бъдещето на икономиката ни. Правителството е твърдо решено да се възползва максимално от тези сигнали и да им осигури приемственост", допълни Мелони.

Националната статистическа служба на Италия отчита растеж на БВП на страната от 0,3% през първото тримесечие на годината и предвижда общ годишен растеж от 1%.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.02 | 18:36

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини