Арестуваха мъж, тормозил депутати и журналисти в парламента в Лондон

  • 27 юни 2024 06:09

  • 471
  • 0
Арестуваха мъж, тормозил депутати и журналисти в парламента в Лондон
© Getty Images архив

Британската полиция днес съобщи, че е арестувала мъж, след като политици и журналисти, работещи в парламента в Лондон, се оплакаха, че са били тормозени с нежелани съобщения, предаде Ройтерс.

"Мъжът е арестуван по подозрение в тормоз и извършване на престъпления по Закона за онлайн безопасност. Той беше отведен в ареста, където остава и в момента", се казва в изявление на лондонската полиция.

"Арестът е свързан с разследване, което се провежда от екипа на полицията в парламента и разследващия екип след съобщения за нежелани съобщения, изпратени до депутати и други лица. Разследването продължава", се добавя в изявлението.

Британски депутат раздал телефонните номера на свои колеги в сайт за запознанства

Депутат от управляващата Консервативна партия подаде оставка през април, след като призна, че е отговорил на съобщенията с интимни снимки, а след това е предал телефонните номера на колегите си.

Опозиционната Лейбъристка партия е била уведомена за ареста на член на партията и незабавно е преустановила членството му във формацията. Говорител на партията отказа коментар поради продължаващото полицейско разследване, пише БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
471 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини