Нападнаха крайнодесен кандидат по време на предизборната кампания във Франция

  • 21 юни 2024 14:52

  • 346
  • 1
Нападнаха крайнодесен кандидат по време на предизборната кампания във Франция
© Freepik

Маскирани нападатели са пребили крайнодесен кандидат по време на предизборната кампания преди предсрочните парламентарни избори във Франция, съобщи полицията, цитирана от "Ройтерс".

Ерве Брой, кандидат от партията на Марин льо Пен "Национaлен Сбор" (НС), беше нападнат по време на предизборна кампания в индустриалния град Сент Етиен, близо до Лион, в Централна Франция.

Нападателите му са били облечени в черно и с маски на лицата, казаха говорители на полицията и местните власти. Той е бил хоспитализиран след нападението, но скоро трябва да бъде освободен, добавиха те.

Атаките срещу политически фигури - повечето от които кметове и местни съветници - нарастват постоянно във Франция. 2387 са физическите и вербалните атаки през първите девет месеца на 2023 г. спрямо 2265 за цялата 2022 г., когато инцидентите са се увеличили с една трета спрямо 2021 г., показват последните данни на МВР.

Льо Пен обвини "крайнолеви екстремисти" за атаката срещу Брой. "Не може да се позволи една предизборна кампания в една демокрация да има такива актове на изключително насилие, извършвани от крайна левица, която е готова на всичко, за да посее хаос", каза Льо Пен. 

Нападнаха датския премиер в центъра на Копенхаген, има задържан

Полицията е започнала разследване.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
346 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.21 | 20:19

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини