Обявите за дистанционна работа в Германия продължават да се увеличават

  • 19 юни 2024 16:36

  • 1241
  • 1
Обявите за дистанционна работа в Германия продължават да се увеличават
© Pixabay

В Германия предложенията за работа от вкъщи или за дистанционна работа продължават да се увеличават, след като нараснаха по време на пандемията от коронавирус. Това се посочва в проучване на германската фондация "Бертелсман" (Bertelsmann), публикувано днес и цитирано от ДПА.

Обявите за работни позиции от типа хоум офис, публикувани онлайн, се увеличават до 17,6 на сто от всички предложения за работа. През 2019 г. те възлизаха само на 3,7 на сто от всички онлайн обяви за работа, а до 2022 г. делът им достигна 16,8 на сто, се посочва в изследването. 

Преди началото на пандемията дистанционна работа почти не играеше роля в работната култура в Германия, посочва ДПА.

При дистанционна работа служителят не е длъжен да отговаря на работодателя си, когато е в междудневна или седмична почивка

Нарастването на броя на обявите за работа от вкъщи не е равномерно разпределено из различните региони на Федералната република. Дюселдорф е "Домът на хоум офиса в Германия", посочват авторите на проучването. 

С най-големи възможности да си намерят дистанционна работа в Германия през 2023 г. са били преподавателите по чужди езици и компютърните специалисти, а с най-малки - техниците, шофьорите, заетите в строителния сектор и различните специалисти, чиито служебни задължения изискват директен контакт с клиентите. 

Авторите на проучването от фондацията "Бертелсман" са анализирали общо 55 милиона онлайн обяви за работа, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.19 | 21:49

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини