Европейската комисия представи четири препоръки за българската икономика

  • 19 юни 2024 13:57

  • 288
  • 1
Европейската комисия представи четири препоръки за българската икономика
© Novini.bg/ Canva

Европейската комисия представи днес препоръки за икономическото развитие на страните от ЕС. За България Комисията издаде четири препоръки.

За следващата година ЕК очаква нашата страна да ограничи бюджетните разходи под три процента от БВП и да запази равнището на държавния дълг в разумни граници в средносрочен план, предаде БТА.

Препоръчва се значително ускоряване на изпълнението на програмите на политиката на сближаване и по плана за възстановяване и устойчивост и за енергиен преход, включително с подобряване работата на администрацията и повишаване качеството на процедурите за обществените поръчки, както и укрепване на дейността на регулаторите.

Комисията очаква България да подобри образователния процес и уменията на работниците, както и да намали зависимостта от изкопаемите горива. Според ЕК е необходимо внедряването на възобновяеми енергийни източници при осигуряването на централно отопление, включително от ветрогенератори.

EK с дисциплинарни бюджетни мерки срещу Франция и други членки на ЕС

Препоръчва се нашата страна да подобри възможностите за съхранение на енергия и на електропреносната мрежа, както и да подпомогне енергийно бедните граждани. Според ЕК е необходимо България да развие допълнително градския транспрот и железниците, включително с изграждането на необходимата инфраструктура.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
288 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.19 | 14:37

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини