Лидерът на крайнодесните във Франция Жордан Бардела не иска да напускат НАТО и ЕС: Тук е заложена надеждността ни

  • 19 юни 2024 13:47

  • 389
  • 2
Лидерът на крайнодесните във Франция Жордан Бардела не иска да напускат НАТО и ЕС: Тук е заложена надеждността ни
© YouTube

Председателят на френската крайнодясна партия "Национален сбор" и претендент за поста министър-председател Жордан Бардела заяви, че ще спазва поетите от Франция международни ангажименти в сферата на отбраната, ако дойде на власт, предаде АФП.

"Не възнамерявам да преразглеждам ангажиментите, поети от Франция на международната сцена. Тук е заложена надеждността ни в очите на нашите европейски партньори и съюзниците ни в НАТО", каза Бардела. Той говори на изложение на бойна техника в парижкото предградие Вилпент.

TikTok политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайнодесните във Франция?

През 2022 г. тогавашният лидер на партията Марин Льо Пен обеща по време на предизборната кампания, че ако бъде избрана за президент, Франция ще "напусне обединеното военно командване" на НАТО в името на "независимостта".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
389 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.19 | 14:38

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Ха, ха, ха

2024.06.19 | 13:50

1
Скоро и на най-глупавите у нас ще им светне разликата между десните националисти във Франция и путинистите на заплата в пасольството у нас. Дано не сме като мъдрия британски народ, да ни светне постфактум.

Добави коментар

Водещи новини