Ресторантите в Германия с по-високи приходи през април въпреки връщането на ДДС на 19%

  • 19 юни 2024 13:38

  • 174
  • 1
Ресторантите в Германия с по-високи приходи през април въпреки връщането на ДДС на 19%
© Getty Images

Фирмите в Германия, които управляват хотели и ресторанти, са постигнали по-добри резултати през април в сравнение с март. Това сочат предварителните данни на германската статистическа служба "Дестатис", обявени днес и цитирани от ДПА.

Приходите на хотелите и ресторантите в страната, коригирани спрямо увеличението на цените, през април са се повишили с 0,2 на сто спрямо предходния месец. Ако бъде взето предвид и повишаването на цените, то приходите им нарастват с 1,3 на сто. 

На годишна основа спрямо (април 2023 г.) оборотът на хотелите и ресторантите се е повишил с 0,8 на сто, без да се взема предвид повишаването на цените. Ако бъде включено и то обаче, приходите им намаляват с 2,7 на сто спрямо миналата година.

Германия си върна световното лидерство в производство на хмел

Добрите финансови резултати на ресторантите в Германия са постигнати въпреки прогнозите за спад на оборота им, след като на 1 януари данъкът добавена стойност (ДДС) върху предлаганата в тях храна отново стана 19 процента. 

По време на пандемията от коронавирус данъчната ставка беше понижена на 7 процента, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
174 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.19 | 14:38

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини