Германските провинции обсъждат съвместно нови закони срещу кибертормоза

  • 18 юни 2024 19:13

  • 572
  • 0
Германските провинции обсъждат съвместно нови закони срещу кибертормоза
© Pixabay

Вътрешните министри на федералните провинции на Германия проучват възможността да въведат отделен наказателен кодекс срещу кибертормоза, предаде ДПА.

Предложение за това влезе в проекторезолюция, обнародвана в навечерието на среща на вътрешните министри в град Потсдам, до столицата Берлин, която ще се проведе от утре от петък.

"Кибертормозът е разрастващо се явление, което досега е подценявано, въпреки че от неговите последствия има пострадали хора в много сфери на живота", заяви вътрешният министър на източната провинция Бранденбург Михаел Щюбген.

Той внесе проекторезолюцията в дневния ред на конференцията, която понастоящем председателства. Предложението първо ще бъде разгледано от правосъдните министри на германските провинции.

Всяко шесто дете в училище е ставало жертва на кибертормоз

Щюбген заяви преди няколко месеца, че докато кибертормозът често засяга жени и деца, в същото време враждебността и заплахите срещу общински служители и хора на изборни длъжности в местната власт са нараснали до тревожна степен.

Германското списание "Шпигел" написа, че според министерството на правосъдието на Германия настоящият наказателен кодекс санкционира кибертормоза "по начин, съответстващ на престъплението и вината". От друга страна, се проучва вероятната потребност от промяна "по отношение на изискванията съгласно директивата на ЕС за борба с тормоза над жени и с домашното насилие", отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини