Естония осъди руски гражданин за шпионаж

  • 18 юни 2024 16:21

  • 492
  • 1
Естония осъди руски гражданин за шпионаж
© Getty Images/Guliver

Съдът в Естония осъди бившия професор по политология от Университета в Тарту и руски гражданин Вячеслав Морозов на шест години и три месеца затвор за шпионаж, съобщи Естонското държавно радио, цитирано от Ройтерс.

Морозов беше арестуван през януари и обвинен, че е събирал и предавал на чуждо разузнаване информация за вътрешната и отбранителната политика на Естония, за нейната политиката за сигурност, вътрешнополитическа ситуация и отношения с Европейския съюз, а също така за лица и инфраструктурни обекти свързани с тези сфери.

Задържаха румънец, заподозрян в шпионаж в полза на Русия

Ръководителят на естонската Служба за вътрешна сигурност заяви през януари пред държавното радио, че Морозов е споделял информация с руските специални служби.

Според Естонското радио, цитирано от ТАСС, от присъдата ще бъде приспаднат периодът след 3 януари, когато Морозов беше задържан от естонската полиция, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
492 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.18 | 17:27

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини