ЕНП обяви победа в изборите за евродепутати и призова за взаимодействие със социалистите и либералите

  • 10 юни 2024 00:05

  • 635
  • 0
ЕНП обяви победа в изборите за евродепутати и призова за взаимодействие със социалистите и либералите
© Getty Images

Председателят на парламентарната група на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище обяви тази вечер победа на своята политическа група на изборите за евродепутати. Той призова на пресконференция в ЕП в Брюксел за взаимодействие със социалистите и демократите, и с либералите, предаде БТА.

ЕНП пак е най-голямата група, спечелихме изборите. Въпросът сега е може ли да има разумно проевропейско мнозинство, посочи Вебер.

 Очакваме другите партии да уважат изборните резултати, добави той. Вебер призова Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е да бъде преизбрана за председател на Европейската комисия.

Урсула фон дер Лайен: ЕНП е котвата на стабилността в Европа

Преди Вебер говори зам.-председателят на групата на социалистите Педро Маркес, според когото резултатите показват добра позиция за преговори за неговата политическа сила. Той поздрави ЕНП и Фон дер Лайeн за победата.

По неговите думи социалистите в ЕП ще работят по въпросите за опазването на околната среда, за достъпни жилища, в подкрепа на Украйна и за върховенство на закона в ЕС. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
635 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини