Десетки българи подават гласа си в Будапеща за избори на членове на ЕП и за народно събрание

  • 09 юни 2024 19:19

  • 146
  • 1
Десетки българи подават гласа си в Будапеща за избори на членове на ЕП и за народно събрание
© Novini.bg/ Canva

Десетки българи гласуват в единствената избирателна секция за изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни в Унгария, която е в посолството на страната в Будапеща. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 878

Освен постоянно пребиваващите в Унгария български граждани, за изборите бяха регистрирани предварително 23-ма души, а на място в секцията заявления за участие в изборите подаваха и доста български граждани, пристигнали временно в страната, видя БТА. Сред тях бяха и малка група от четирима български туристи в Будапеща, които не са заявили предварително желанието си дадат гласовете си в чужбина и го направиха в секцията в посолството в Будапеща.

Част от българите, които живеят постоянно в Унгария, гласуваха в унгарските избирателни секции за членове на републиканските самоуправления – национално и районни, на малцинствата в Унгария, а в българската – за изборите за членове на Европейски парламент и за Народното събрание.

По инициатива на българския посланик в Будапеща Христо Полендаков всички, гласуващи на вота на 9 юни за пръв път, получават като подарък стихосбирките "Заклета" на Блага Димитрова и "Жив съм" на Веселин Ханчев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
146 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
200 БЪЛГАРСКИ ЛАЙ НАРА МРЪСНИ

2024.06.09 | 19:45

1
2 МИЛИОНА

Добави коментар

Водещи новини