Протестиращи земеделци отново настъпват с трактори към Брюксел

  • 04 юни 2024 11:55

  • 318
  • 2
Протестиращи земеделци отново настъпват с трактори към Брюксел
© GettyImiges

Протестиращи земеделци пристигнаха днес отново с тракторите си в Брюксел за пореден протест срещу политиката на ЕС, съобщиха местни медии. В проявата участват единствено недоволни от Нидерландия и северната белгийска област Фландрия.

Полицията предупреди, че в столицата може да пристигнат "стотици, дори хиляди" трактори, но засега се съобщава за около 200 машини, навлезли в града. При пътуването към Брюксел е била засечена колона от трактори, дълга над осем километра.

Полша ще плати над 516 млн. долара субсидии на фермерите, засегнати от ниските цени на зърното

В Брюксел днес се очаква придвижването да бъде затруднено и съветът към гражданите е да ползват градския транспорт. Според цитиран от медиите участник в протеста, целта на проявата е "да събуди гражданите в навечерието на изборите за Европейски парламент, за да гласуват правилно".

От началото на годината Брюксел понесе няколко мащабни протеста на европейски земеделци, които настояха за по-малко бюрокрация при осигуряването на помощи от бюджета на ЕС и за облекчени изисквания за опазване на природата в тяхната дейност. В отговор на исканията Европейската спешно предложи промени в общата селскостопанска политика, които бяха бързо приети от Съвета на ЕС.

Последвайте канала на

Калина Христова
318 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.04 | 14:58

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
брюксел

2024.06.04 | 12:42

1
брюксел трябва да падне

Добави коментар

Водещи новини