Френският министър на въоръжените сили призова да не се следва логиката на разделението по блокове

  • 01 юни 2024 07:09

  • 561
  • 3
Френският министър на въоръжените сили призова да не се следва логиката на разделението по блокове
© pixabay

Логиката на блоковете "не е неизбежна" и "не може да даде добри отговори", заяви днес френският министър на въоръжените сили Себастиан Льокорню на форум в Сингапур, посветен на сигурността, предаде АФП.

Льокорню говори след речта на американския министър на отбраната Лойд Остин, който приветства разширяването на военните партньорства в Азиатско-тихоокеанския регион между САЩ и техните съюзници през последните три години с цел противодействие на китайското влияние, пише БТА.

Макрон призова за повече оптимизъм в Европа в края на държавното си посещение в Германия

"Изпитахме логиката на блоковете по време на Студената война и ясно виждаме, че тя се придвижва към северната част на Тихия океан, където ние, французите, имаме излаз с нашите отвъдморски територии", заяви Льокорню на "Диалога Шангри Ла" - годишен форум по въпросите на отбраната, който продължава и утре.

През април френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви, че отказва да влиза в логиката на придържането към определен блок и призова европейците да не следват сляпо САЩ или Китай, припомни АФП.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
561 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.01 | 23:11

3
❤️Здравейте) Казвам се Джулия, на 23 години съм) Амбициозен 18+ еро модел) Харесва ми да правя голи снимки) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id398062

2024.06.01 | 11:30

2
нато е най-голямата заплаха за България, вън на агресора, Слава на Русия!

2024.06.01 | 11:22

1
Путин е Пътят, Истината и Живота! Той ще спаси Човешката Раса от Западното Духовно, Морално и Анално Пропадане!

Добави коментар

Водещи новини