Белгия запазва решението си да не позволява на Украйна да използва предоставеното оръжие за удари в Русия

  • 31 май 2024 13:26

  • 334
  • 0
Белгия запазва решението си да не позволява на Украйна да използва предоставеното оръжие за удари в Русия
© Getty Images

Белгия не е променила решението си по отношение на ограниченията, с които предоставя оръжие на Украйна, съобщиха местни медии, като се позоваха на изявление на министерството на отбраната.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14034

Белгия продължава да изисква осигурените боеприпаси да не служат за удари по цели в Русия. По-рано тази седмица белгийският премиер Александер де Кро и украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога подписаха в Брюксел двустранно споразумение за сигурност, което предвижда осигуряването на военна помощ за Киев за поне 977 милиона евро до края на годината и постоянна подкрепа за следващите 10 години. Белгия ще достави на Украйна 30 изтребителя Ф-16 до 2028 г., средства за противовъздушна отбрана, артилерийски боеприпаси и военни машини.

Обрат: САЩ разрешиха на Украйна да използва американско оръжие по руски цели 

Медиите отбелязват, че днешното изявление на министерството на отбраната идва на фона на решенията на няколко държави да разрешат на Украйна да използва предоставеното от тях оръжие по цели в Русия. Този месец генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг неколкократно призова страните от пакта да преосмислят ограниченията за употребата на оръжията, с които снабдяват украинската страна, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини