Нидерландия обяви, че ще достави на Киев система „Пейтриът“, но не съвсем

  • 28 май 2024 11:31

  • 1008
  • 2
Нидерландия обяви, че ще  достави на Киев система „Пейтриът“, но не съвсем
© Getty Images (архив)

Нидерландия ще достави на Украйна части от системи за противовъздушна отбрана „Пейтриът“ и преговаря с други страни, с чиято помощ да се събере елементи за цялата система.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14028

Това съобщи днес нидерландската министърка на отбраната Кайса Олонгрен (на снимката), цитирана от БТА и Ройтерс.

С нашето предложение, и ако други потенциални партньори имат възможност да доставят части и боеприпаси, в краткосрочен план ще можем да съберем и да изпратим на Украйна поне една цяла, завършена система, заяви тя.

Премиерът на Украйна с призив: Нуждаем се спешно от системи „Пейтриът“

Последвайте канала на

Владимир Василев
1008 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.28 | 12:43

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.05.28 | 11:58

1
Да светна родните соросмърши. Отзад спектакъла тече скандал след скандала. Краварските ционисти минаха всички граници на алчност. Дори и най-наведените взеха да зацепват, че САЩ иска да потопи Европа тотално в дългове, а ако не успее да я запали. Само неграмотник или промит мозък не му е ясно, че хегемонията над задокеанската кочина приключи. Това дето успяха да прикрият с пропаганда цъфна в подкрепата на Фашисткият Израел. А тук ще мизрестваме както винаги и ще се топим във вазелиня. Щото в мелето да ни праска ще се включат и Турчолята. Арестович обясни на глупаците укри, че Зеленски е най-обикновен нает актьор, който след като си изпее сценария си ляга да спи с охрана от МИ6. Когато питал Ермак защо няма никаква отчетност и никой не следи как крадат, отговора бил: Тихо, не питай. Тя парата си тече. Намерете си го в Телеграма.

Добави коментар

Водещи новини