Мълния рани 10 души в Дрезден

  • 21 май 2024 07:20

  • 708
  • 2
Мълния рани 10 души в Дрезден
© Novini.bg/ Canva

В понеделник вечерта в източния германски град Дрезден мълния рани десет души, четирима от които получиха тежки наранявания, предаде Ройтерс.

Според говорител на противопожарната служба двама мъже, на 27 и 30 години, са били успешно реанимирани след сърдечен арест. На фона на тежки метеорологични условия и преминаваща гръмотевична буря в Дрезден, мълния удари групата на брега на река Елба малко след 17:00 ч. 

Пострадали са три жени и седем мъже на възраст между 26 и 41 години. Четирима от тях са с опасност за живота, предаде БТА.

Според съобщенията всички пациенти са получили първоначална спешна медицинска помощ и са били преместени в съседни болници. 

Полицията е отцепила района и е изпратила хеликоптер, за да намери други ранени. Спешните служби призоваха хората, които са били в района, да потърсят незабавна медицинска помощ, ако покажат симптоми. 

В понеделник вечерта пожарната отправи молба към всеки друг, който може да е бил ранен, тъй като не може да изключи, че други хора може да са засегнати и впоследствие да са избягали. "Ако изпитвате симптоми като ускорен пулс, неправилен сърдечен ритъм или изтръпване на крайниците, моля, незабавно посетете лекар!“ 

Германската метеорологична служба в Лайпциг предупреди за силна гръмотевична буря в части от Саксония. За Дрезден те издадоха предупреждение за опасност от гръмотевична буря от ниво две от четири. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
708 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:51

2
❤️ Г­о­р­­е­щ­­­и­­ ­­­м­­о­м­­и­ч­е­­т­а­­­ ­­­в­и­­ ­­о­­ч­а­­­к­в­­­а­т ­­­-­­­ X­1­­­8­.­­F­­U­N

2024.05.21 | 10:16

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/sman

Добави коментар

Водещи новини