38 деца са в болница след удар от мълния

  • 20 май 2024 14:07

  • 18591
  • 1
38 деца са в болница след удар от мълния
© pixabay

Най-малко 38 деца са били откарани по спешност в болница, след като мълния удари къмпинг в Германия.

Повече от 700 души бяха незабавно евакуирани от палатковия лагер The Pentecost, след като беше ударен от опасна гръмотевица в неделя следобед. До инцидента се стигна, след като силна гръмотевична буря премина над квартал Соест, преминавайки през палатковия лагер на младежките противопожарни отряди. Скоро властите задействаха алармата за „инцидент с масови жертви“ в района. Над 100 пожарникари са изпратени на място за мащабната спасителна акция. Всички деца и лица, които се грижат за тях, бяха евакуирани от палатковия лагер и преместени в сгради в стара ракетна станция в Soest-Ruploh. Няма тежко пострадали.

Говорител на пожарната каза пред Bild, че „не знаят“ дали лагерът ще продължи „на този етап“. Томас Винеке, началник на окръжната противопожарна служба, каза, че около 62 души са прегледани на място от службите за спешна помощ. По-късно 38 от тях бяха изпратени в болници в областите Soest и Unna за „допълнителен преглед“. „Хората, които бяха наблизо, усетиха силно удара на мълнията, впоследствие се оплакаха от изтръпване на ръцете и краката.

Мълния предизвика пожар в Смолянско

„Разговаряхме с всички засегнати и всички се чувстват много добре обгрижвани. В крайна сметка 38 души трябва да отидат в болница. Просто трябва да сте на сигурно място с тях“, добави шефът, пише Телеграф.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
18591 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 05:52

1
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­­щ­­и­ ­­­м­­о­­­м­­­и­­­ч­е­­­т­­­а­­ ­в­­­и­ ­­о­ч­­­а­­­к­­в­­­а­­­т ­-­­­ X­­­1­­­8­­.­F­U­N

Добави коментар

Водещи новини