Премиерът на Словакия е бил опериран за втори път

  • 17 май 2024 15:36

  • 840
  • 2
Премиерът на Словакия е бил опериран за втори път
© Getty Images, архив

Премиерът на Словакия Роберт Фицо отново беше опериран и все още е в сериозно състояние, предаде Франс прес. Новината съобщи словашкият министър на отбраната Робърт Калиняк.

"Той беше подложен на близо двучасова операция. Състоянието му е все още много сериозно. Ще са нужни несъмнено няколко дни, за да видим как се развиват нещата", каза Калиняк.

По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер.

Следователите отведоха предполагаемия извършител на нападението в апартамент, който той споделял със съпругата си в град Левице, според кадри на телевизия "Маркиза", пише БТА.

Спешен лекарски консилиум се свиква в Словакия

"Полицията остана в апартамента в продължение на няколко часа. Те отнесоха компютър и документи от апартамента", обяви частната телевизия.

Медиите идентифицираха нападателя като Юрай Цинтула, пенсионер на 71 години. Вчера той беше обвинен в опит за убийство заради тази атака, която полицията определя като политически мотивирана.

Фицо беше взет под прицел в сряда, когато искаше да поздрави множеството след изнесено заседание на министерския съвет в Хандлова, в Централна Словакия, на около 80 километра от Левице. Той беше транспортиран в болницата в Банска Бистрица за операция, продължила пет часа. Атаката потресе Словакия.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
840 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:00

2
❤️ Г­­­о­р­­­е­­­щ­­и­­­ ­м­о­­м­­­и­­­ч­­­е­т­­а­­­ ­в­­­и­­ ­­о­­­ч­­­а­­к­­­в­­а­­­т ­­­-­­ X­1­­8­­.­­F­­U­­N
СМЪРТ на ФАШИЗМА

2024.05.17 | 17:05

1
Дано се оправи човека. Смърт за либералната соросия.

Добави коментар

Водещи новини