Бейби Лазаня дарява спечеленото от "Евровизия"

  • 16 май 2024 16:56

  • 629
  • 3
Бейби Лазаня дарява спечеленото от "Евровизия"
© Getty Images

Класиралият се на второ място на музикалния конкурс Евровизия хърватски изпълнител Бейби Лазаня (Марко Пуришич) съобщи, че се отказва от 50-те хиляди евро, с които го награждава хърватското правителство, и ги дарява, а неговите фенове „избухнаха“ в социалните мрежи, съобщи телевизия Ен1, цитирана от БТА.

На вчерашното правителствено заседание премиерът Андрей Пленкович предложи Бейби Лазаня да получи награда от 50 000 евро, но на официалния си профил в Инстаграм изпълнителят съобщи, че се отказва от наградата.

“Благодаря на хърватското правителство за паричната награда от 50 000 евро. Но не мога да приема тези пари. Мога да посоча много причини, но първата, най-важната и достатъчна е, че има други лица и организации, на които тези пари ще помогнат много повече,“ написа Бейби Лазаня.

Швейцария спечели "Евровизия"

Той помоли 25 000 евро да бъдат дарени на Института по детска онкология и хематология към болница „Младен Чепулич“, а останалите 25 000 евро на Института по детска хематология, онкология и трансплантация на хемопоетични стволови клетки към университетската болницата в Загреб.

Множество коментари в подкрепа и искрено възхищение към музиканта заляха социалните мрежи.

Поклон до земята, Марко! Човек. Браво, хора като теб ми връщат надеждата. Човече, Бог да е с теб! Купувам билети  дори и да не отида на концерта. Това са само част от многото положителни коментари за решението на Бейби Лазаня.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
629 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 06:05

3
❤️ Г­­о­р­е­­­щ­­и­­ ­­­м­­о­м­­­и­­­ч­­­е­т­­а­­ ­в­­и­ ­­о­­ч­­а­­к­в­­­а­­­т ­­­-­­ X­1­­­8­­­.­F­U­­N

2024.05.16 | 18:01

2
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
kravar

2024.05.16 | 17:15

1
DIARIQ NA MAX !

Добави коментар

Водещи новини