Бизнес нагласите на самонаетите лица в Германия се подобряват леко

  • 16 май 2024 11:49

  • 171
  • 1
Бизнес нагласите на самонаетите лица в Германия се подобряват леко
© pixabay

Нагласите на микропредприятията и на самонаетите лица в Германия относно перспективите пред бизнеса им са се подобрили до известна степен през април. Това сочат данните от най-новото проучване на германския икономически институт "Ифо" (Ifo),предаде БТА.

Съответният индекс на "Ифо" (Jimdo-ifo) се е повишил до минус 13,8 пункта през миналия месец спрямо минус 15,6 пункта, отчетени през март.

Общонационални стачки в строителния бранш в Германия

Авторите на проучването отчитат лек спад на неудовлетвореността от настоящото състояние на бизнеса им сред микропредприятията и самонаетите лица. Най-положително отношение във връзка със своята дейност са изразили предприемачите от сектора на услугите, които са участвали в изследването. Те отчитат стабилизиране на броя на поръчките, които са им възложили клиенти. 

"Самонаетите лица се надяват, че ситуацията с поръчките ще се облекчи", посочва експертът от "Ифо" Катрин Демелхубер. 

Все още обаче значителна част от самонаетите лица (44 на сто) посочват, че бизнесът им е засегнат от липсата на поръчки от страна на клиенти. Броят им намалява спрямо януари, когато подобно мнение са изразили 47,9 на сто от участниците в аналогично проучване. 

Последвайте канала на

Калина Христова
171 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 11:06

1
❤️ Г­­о­­р­­е­­­щ­­и­­ ­м­о­­­м­и­­­ч­­е­­­т­­а­ ­­­в­и­­ ­о­­­ч­­­а­к­в­­­а­т ­-­ X­­­1­8­.­­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини