Крал Чарлз удостои с военно звание сина си Уилям

  • 13 май 2024 22:52

  • 2570
  • 7
Крал Чарлз удостои с военно звание сина си Уилям
© Gettyimages

Британският крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен удостои с висше военно звание сина си Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член на церемония днес, съобщава БТА.

Двамата рядко имат общи публични прояви особено напоследък, след като му бе поставена ракова диагноза и беше принуден да ограничи изявите си. Сега монархът постепенно започва да се завръща към изпълнението на обществените си задължения.

Чарлз произведе Уилям в почетен полковник на Военновъздушния корпус на армията – длъжност, която самият 75-годишен монарх заемаше в продължение 32 години. Церемонията се състоя пред вертолет "Апачи" (Apache) във Военния авиомузей в Южна Англия в присъствието на военнослужещи.

Крал Чарз Трети при посещение във военно училище: Разрешиха ми да изляза от клетката си

"Той наистина е много добър пилот", каза Чарлз за сина си, който е бивш летец от британските ВВС.

Това е поредно събитие, в което Чарлз участва, след като временно престана да изпълнява обществените си функации заради поставената му диагноза. В края на април той възобнови публичните си изяви, почти три месеца след като се разбра, че страда от неуточнено раково заболяване, заради което се е подложил на лечение, посочва Ройтерс.

Четиридесет и една годишният Уилям също престана да изпълнява официалните си функции в продължение на няколко седмици през март и април тази година, за да се грижи за съпругата си, след като и тя разкри, че се е подложила на превантивна химиотерапия за рак. В петък той каза, че тя "е добре".

На днешната церемония Чарлз каза, че се сбогува "с тъга", но че Военновъздушният корпус на армията ще продължи да се развива под ръководството на сина му. "Грижете се са себе си и не мога да ви опиша колко съм горд, че съм бил с вас през цялото това време", заяви той.

Предаването на званието от бащата на сина бе обявено миналия август, след като Чарлз се възкачи на трона. По-късно днес Уилям прекара време с военнослужещите от корпуса, наблюдаваше учения, разгледа оборудване и разговаря с войници.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2570 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Гай Фокс

2024.05.14 | 09:19

7
Паразити! ;)
Емѝ...

2024.05.14 | 06:20

6
Слава на кралицата! Слава на Немо от Евровизия! Слава украини ✌️ Слава Зеленски мьi победим рашистите

2024.05.13 | 22:57

1
ДВАМА НЕЩАСТНИЦИ. КРАЛ ЩЕ БЪДЕ ХАРИ! ПРИЛИКАТА С РИЧАРД ЛЪВСКОТО СЪРЦЕ НЕ Е СЛУЧАЙНА!
Емѝ...

2024.05.14 | 06:19

5
Ще гълтам спермата на Хари, за да се излекувам от шизофренията :)
Емѝ...МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ- АТИЛКАТА

2024.05.14 | 05:50

4
Ако духам на Чарлз, дали ще му мине болеста в анала?
AtilaFox

2024.05.14 | 05:49

3
❤️Здравейте) Казвам се Мирослав Блажев, на 48 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки с други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN

2024.05.13 | 23:38

2
ей да гръмне този вертолет един залп и каква балшая радаст ще настане!

Добави коментар

Водещи новини