Самозаван лечител в Швейцария е заразил 16 души с ХИВ

  • 30 август 2012 21:49

  • 1051
  • 0
Самозаван лечител в Швейцария е заразил 16 души с ХИВ
©

Срещу самозван лечител в Швейцария са повдигнати криминални обвинения, че е инжектирал заразена с ХИВ кръв на 16 души, предаде ДПА, позовавайки се на прокуратурата в Берн.

Случаят става известен преди няколко години, когато в болница в Берн започнали да идват ХИВ-позитивни пациенти, твърдящи, че са заразени с вируса, докато получавали алтернативно медицинско лечение от заподозряното лице. Няколко от заразените казали, че им била поставена инжекция във врата или в гърба, съобщава още ДПА, цитирайки швейцарския ежедневник "Блик".

Петдесет и една годишният заподозрян отрича обвиненията в тежка телесна повреда разпростарняване на болести, а прокурорите не са открили възможен мотив. Според тях мъжът, който не е ХИВ-позитивен, се е сдобил със заразена кръв от едно или повече други лица. Криминалистите са доказали, че между откритите в кръвта на жертвите разновидности на вируса има връзка.

Прокурорите, цитирани от Асошиейтед прес, заявиха, че повечето от жертвите са посещавали неговата музикална школа и че той ги е инжектирал със заразена кръв под различни претексти, като ги убождал с неизвестни предмети или използвал напитки, от които припадали.

По случая имало и втори заподозрян, но разследването срещу него било перкратено по липса на доказателства.

Последвайте канала на

1051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини