Олаф Шолц: Отслабването на ЕС би било саморазрушително

  • 09 май 2024 07:22

  • 361
  • 6
Олаф Шолц: Отслабването на ЕС би било саморазрушително
© Getty Images

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 разкритикува призивите за отслабване на Европейския съюз като саморазрушителни и безотговорни, предаде Ройтерс.

Някои популисти искат Германия да напусне ЕС, други - да го отслабят, а трети виждат в Русия и Китай модел за подражание, каза Шолц във видеообръщение по случай Ден на Европа. "Какво саморазрушително безумие!", възкликна той в своето послание месец преди предстоящите избори за Европейски парламент.

Проучванията на общественото мнение отреждат рекордно високи резултати за националистическите и евроскептичните партии. Очаква се избирателите да накажат традиционните партии за това, че не успяха да обуздаят високата инфлация, да ограничат имиграцията и да осигурят достъпни жилища и здравеопазване, отбелязва БТА.

По-рано тази година съпредседателката на германската крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" Алис Вайдел призова в страната да бъде произведен референдум за членството в ЕС и за ограничаване правомощията на Европейската комисия.

Отбелязваме Деня на Европа

Днес Шолц каза, че европейското единство е от първостепенно значение на фона на войната на Русия срещу Украйна и несигурността преди президентските избори в САЩ през ноември. "Колко безотговорни трябва да сте, за да поставяте нашата обединена Европа под въпрос в такива времена?", попита лаконично той.

Последвайте канала на

Весела Найденова
361 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.05.09 | 09:51

6
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Аква

2024.05.09 | 07:39

1
ДНЕС Е ВЕЛИК ДЕН, БЪЛГАРИЯ! МАШИНАТА НА ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ БЕШЕ ПРЕМАЗАНА ОТ РУСКИЯ ТАНК. НЕКА СЕ ПОКЛОНИМ ПРЕД МИЛИОНИТЕ ЖЕРТВИ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА И ДА ОТДАДЕМ ЧЕСТ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ И ВСИЧКИ ВОЙНИЦИ, ИЗВОЮВАЛИ МИРА В ЕВРОПА. С ДНЕМ ПОБЕДЬ| ! ПРОСТЕТЕ НИ ЗА СЛЕПОТАТА ДНЕС! Щеше ли да има Европа днес, ако вчера я нямаше победата на СЪВЕТСКАТА АРМИЯ!
Новини бг

2024.05.09 | 09:32

5
Дайте хапчетата на ибания олигофрен МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА за шизофренията му. Дано ги пие този път, гадния ИЗРОД.
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА

2024.05.09 | 09:30

4
Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. (2009 ) -отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандиз чийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Рени Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност.
Ххг

2024.05.09 | 08:28

3
Ако Германия беше смазала тази кочина от мръсни комунисти колко щастливо щяхме да живеем
Георги

2024.05.09 | 07:53

2
Правилно. Но политиците са слепи за истината.

Добави коментар

Водещи новини