Принц Хари отбеляза годишнина от началото на игрите „Инвиктус“ в Лондон без да се срещне с баща си

  • 08 май 2024 13:43

  • 278
  • 1
Принц Хари отбеляза годишнина от началото на игрите „Инвиктус“ в Лондон без да се срещне с баща си
© Getty Images

Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), пристигна в Лондон, за да отбележи 10 години от началото на игрите „Инвиктус“, но няма да се срещне с баща си крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен, предаде Асошиейтед прес. 

Херцогът на Съсекс присъства на церемония в лондонската катедрала „Свети Павел“ по случай годишнината от създаването на международното спортно събитие, игри за ранени войници и ветерани. Те са основани от него през 2014 година.

Според изявление на представител на херцога на Съсекс, крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен е твърде зает, за да се види с по-малкия си син. Монархът, който беше диагностициран с рак, се завърна миналата седмица към своите официални задължения. 

„Херцогът, разбира ситуацията. Баща му има много ангажименти и други поети приоритети. Въпреки това принцът се надява скоро да го види“, се каза в изявлението.

През февруари Хари посети баща си след като се разбра диагнозата на краля. 

Принц Хари взе съдбовно решение

Принцът се вижда с баща си рядко, откакто се отказа от кралските задължения през 2020 г. и се премести в Калифорния с жена си. Хари и съпругата му Меган се оттеглиха заради намесите в личния им живот и расисткото отношение на британските медии. Оттогава той подробно описа скандалните си отношения със семейството си в телевизионни интервюта, документален филм и биографичната си книга - "Резервният".

Малко след последното си пътуване до Лондон Хари каза пред „Добро утро, Америка“, че смята, че болестта на баща му може да помогне за сближаването на неговото семейство.

Последвайте канала на

Весела Найденова
278 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.08 | 14:24

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини