Прокурор: Германската крайнодясна групировка "Граждани на Райха" е била доста напреднала в създаването на свои военни части

  • 29 април 2024 20:32

  • 742
  • 4
Прокурор: Германската крайнодясна групировка "Граждани на Райха" е била доста напреднала в създаването на свои военни части
© Getty images

"Федералната прокуратура на Германия изрази убеденост, че създаването на военно организирани подразделения на крайнодясната групировка "Гражданите на Райха" (Reichsburger), оглавявана от германския аристократ принц Хайнрих XIII Ройс, в известна степен е било доста напреднало", предаде ДПА, цитирана от БТА.

В два от случаите т. нар. дружества за национална сигурност е можело да започнат да действат самостоятелно, заяви представител на обвинението при прочитането на обвинителния акт.

Деветима членове на групата са изправени пред обвинения в тероризъм и държавна измяна в процеса, който започна днес.

Заподозрените членове на движението "Гражданите на Райха" (Reichsburger) - група, която отхвърля легитимността на съвременната германска държава, са обвинени в членство в терористична организация и "подготовка на предателско начинание".

Срещу един от тях е повдигнато допълнително обвинение в опит за убийство.

В рамките на една военна рота (около 100 души) вече са посочени хората, отговорни за набирането на допълнителен персонал, се казва в обвинителния акт.

Прокурорът заяви, че са били регистрирани и различни действия за създаване на допълнителни дружества за национална сигурност. Според обвинителния акт дружествата е трябвало да извършват политически "чистки" в зоната си на отговорност след евентуално превземане от групата.

Започва делото срещу крайнодесните, направили опит за преврат в Германия

Последвайте канала на

Валери Зайцев
742 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
7777

2024.04.30 | 01:21

4
Няма начин да няма начин!

2024.04.29 | 23:34

3
Жалко, че успяха , но сега се започва !!
Баруто

2024.04.29 | 23:11

2
Слава на Райха!
егати

2024.04.29 | 21:08

1
егати цирка ни въртят еврогейците

Добави коментар

Водещи новини