42% от австрийците носят мобилните си телефони и в тоалетната

  • 25 април 2024 14:06

  • 330
  • 1
42% от австрийците носят мобилните си телефони и в тоалетната
© Getty Images/Guliver

Четиридесет и два процента от австрийците носят мобилния си телефон и в тоалетната, показва проучване на института "Югав", поръчано от онлайн магазина "Галаксус", предаде австрийската осведомителна агенция АПА.

В съседна Швейцария резултатът е подобен - 45%, а в Италия - 65%. 

От австрийците, които ходят с телефон до тоалетна, 17% казват, че го правят винаги, 29% - често и 44% са отговорили, че рядко влизат с телефон в тоалетната. 

Проучването обхваща данни и за ползването на смартфон в Германия и Франция. Общо 2547 души са участвали в анкетата, 500 от които от Австрия, уточни "Галаксус". Резултатите от изследването показват, че колкото по-млад е човек, толкова по-често използва телефона си в тоалетната. При хората под 30 години това е всеки седми - 71%, а при хората над 60-годишна възраст - само 24 на сто.

Забраняват мобилните телефони в училищата на Нидерландия

Около 52% от мъжете и 43% от жените в петте държави влизат в тоалетната с телефоните си. От тях 67% разглеждат социалните си мрежи, като например "Фейсбук", "Тикток" или "Инстаграм". Четирима от десет четат, слушат или гледат новини. Почти същият процент (37%) си пишат със свои познати и приятели в "Уотсап" или други комуникационни приложения. Всеки трети (33%) чете или пише имейли в талетната, а 30% играят игри. 

Изследването обръща внимание, че в драскотините по екрана или в портовете на телефона могат да попаднат различни микроби, затова е важно ръцете и устройствата да се почистват често, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:02

1
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­­щ­­­и­­­ ­­­м­о­м­­­и­ч­­е­­т­­а­ ­в­­и­­­ ­­о­­ч­­а­­к­в­­­а­т ­-­­ X­­­1­­8­­.­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини