Бурята "Рената" донесе сняг в Румъния

  • 17 април 2024 14:13

  • 4859
  • 2
Бурята "Рената" донесе сняг в Румъния
© Getty Images

Бурята "Рената" достигна Румъния и предизвика силен вятър и валежи, съобщават местните медии. След две седмици на рекордно високи температури, стойностите се понижиха рязко с 15-20 градуса, информира Диджи24.

Жълт код за гръмотевични бури и проливни дъждове е издаден за Централна и Югоизточна Румъния. Има опасност и от градушки. В сила е и жълт код за опасност от наводнения и преливане на реки в шест окръга. 

В планините дъждът премина в суграшица и сняг. Тази сутрин снежната покривка в Бъля Лак в Карпатите беше малко над половин метър, като се очаква да натрупа още. На над 2000 метра в планината Фъгъраш бяха измерени едва два градуса по Целзий, съобщава метеорологът Нарчиса Милиан, цитиран от Аджерпрес.

Адска буря връхлетя Франция

Вятър с пориви над 70 км/ч предизвика проблеми в западната част на страната, като събори дървета и билбордове. Служителите на Инспектората за извънредни ситуации са се отзовали на сигнали в няколко града.

От румънската национална компания за управление на пътната инфраструктура информират водачите в района на Клуж в Трансилвания, че се шофира при зимни условия, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4859 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:28

2
❤️ Г­­о­­­р­­е­щ­­­и­­­ ­м­­­о­­­м­и­­­ч­­­е­­т­­а­­­ ­­в­­­и­­­ ­­­о­­ч­­­а­­к­­в­­а­т ­-­­­ X­­­1­­8­­.­­­F­U­N
Коко

2024.04.18 | 15:52

1
Да го затрупа бял ден да не видят цигънето мерляви

Добави коментар

Водещи новини