Разположени в Румъния британски изтребители са участвали в защитата на Израел

  • 15 април 2024 10:52

  • 2323
  • 4
Разположени в Румъния британски изтребители са участвали в защитата на Израел
© Getty Images

Военни самолети на Великобритания, които са стационирани в Румъния от края на март за мисии на въздушна полиция, бяха изпратени в петък в Близкия изток и са съдействали в събота през нощта за защитата на Израел, съобщава румънската телевизия Диджи 24.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

Шест изтребителя Юрофайтър Тайфун (Eurofighter Typhoon) на Британските кралски военновъздушни сили пристигнаха на 25 март в румънската военновъздушна база „Михаил Когълничану“ край Констанца. Тяхната задача е да изпълняват мисии по засилена въздушна полиция под командването на НАТО в продължение на четири месеца, припомня телевизията.

Британският премиер Риши Сунак потвърди вчера подкрепата, оказана от Великобритания на Израел, и каза, че са били изпратени допълнителни самолети в региона в рамките на продължаващите операции в Ирак и Сирия.

Реакциите след нападението на Иран срещу Израел

Иран нападна Израел в събота през нощта с над 300 дрона и ракети. Техеран предупреди САЩ да не се намесват в конфликта. Американски самолети и системи за противовъздушна отбрана участваха в свалянето на ирански дронове, отбелязва Диджи 24.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2323 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 07:35

4
❤️ Г­о­р­е­щ­­и­­ ­­­м­­о­м­­­и­­­ч­е­­­т­­а­­­ ­­в­­­и­­ ­­о­­ч­а­­­к­в­­­а­­­т ­­-­­­ X­­­1­­8­­.­­­F­­­U­N

2024.04.15 | 12:53

2
Иран без да се напъва просто пръсна от бой задните части на Израел . Това което показаха беше тотално превъзходство. Малко показно 2-3% от това, което могат. А евреите в момента са спекли от страх и командват слугите си да зададат тон за де ескалация! За да изглежда разумно да подвият опашка.. ХАХХАХАХАА Правят го ЗАЩОТО: 1. Няма как да отвърнат в същия мащаб 2. САЩ не иска да им върши мръсната работа 3. Не им стиска щото а са стъпили на криво ще има още.. 4. АКО има още. Ще се види още повече колко некадърни са и как куполите им са една пародия. Който разбрал разбрал ТОТАЛЕН РЕЗИЛ ЗА ИЗРАЕЛ!!! ХАХАХАХАХХАХАХАХАХА!!!
ТКМ

2024.04.15 | 13:36

3
Ма ти си уникат бре? Велик анализатор!
добро представление

2024.04.15 | 11:17

1
всички спечелиха

Добави коментар

Водещи новини