Гърция получава кредит от 220 млн. евро от ЕИБ

  • 13 април 2024 14:33

  • 476
  • 1
Гърция получава кредит от 220 млн. евро от ЕИБ
© Pixabay

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) обяви в петък, че предоставя на Гърция кредит от 220 млн. евро за защита на страната от наводнения и пожари, които се наблюдават често заради климатичните промени, съобщи БТА, позовавайки се на АНА-МПА.

Средствата ще могат да се използват и за защита от други природни бедствия като земетресения. Кредитът ще бъде използван за закупуване на пожарни коли, противопожарни самолети и хеликоптери, дронове, спасителни превозни средства и контролни центрове.

Чрез финансирането ще бъде укрепена многогодишната национална програма „Егис“, която има за цел да подсили механизмите на гражданската защита в страната. 

Гърция многократно беше засегната от опустошителни пожари и наводнения от 2017 г. насам. 

Силен циклон връхлетя Гърция, има много наводнения. Пътувайте при крайна необходимост!

„През последните години станахме преки свидетели на катастрофата, която беше предизвикана от смъртоносните пожари и наводнения в Гърция“, заяви вицепрезидентът на ЕИБ Кириакос Какурис на ежегодния Делфийски икономически форум и допълни: „С това финансиране страната ще бъде в състояние да реагира по-бързо и ефективно в случай на бедствие, да защити човешкия живот и да се подготви по-добре за справяне с природни бедствия и пандемии“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
476 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.13 | 14:41

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини