20 починали за 3 дни в румънска болница: Започнала е спешна проверка

  • 12 април 2024 12:01

  • 744
  • 1
20 починали за 3 дни в румънска болница: Започнала е спешна проверка
© Novini.bg/ Canva

Румънското министерство на здравеопазването изпрати Корпуса за контрол в Клиниката за спешна помощ "Св. Пантелимон" в Букурещ, където 20 пациенти са починали в интензивното отделение в рамките само на три дни след предполагаемо неправилно прилагане на лекарство, съобщава новинарският сайт Зиаре.

Прокуратурата към Букурещкия съд е получила сезиране от един от директорите в рамките на болницата по отношение на подозрителна смърт на пациенти, лекувани в интензивното отделение на здравното заведение. 

В писмено уведомление, изпратено до управителя на болницата, той е посочил, че разполага с информации от неназована медицинска сестра, че в периода 4-7 април в интензивното отделение на болница "Св. Пантелимон" са починали 20 души в резултат на неправилно администриране на едно лекарство, предаде БТА.

Според тези информации става дума за предполагаемо намаляване на дозата на норадреналин на някои пациенти, което би могло да доведе до смъртта им, посочва сайтът.

Шокиращи разкрития за хоспис в Румъния

Последвайте канала на

Радина Лазарова
744 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.12 | 17:47

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини