Износът на селскостопански продукти от Украйна по шосе е намалял с 20 на сто

  • 10 април 2024 13:02

  • 163
  • 0
Износът на селскостопански продукти от Украйна по шосе е намалял с 20 на сто
© pixabay

Износът на селскостопански продукти от Украйна по шосе от 1 до 8 април възлиза на почти 100 000 метрични тона, което е спад от 20 на сто спрямо същия период през март и спад от 40 на сто спрямо този период през февруари, съобщи Ройтерс, позовавайки се на брокери.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13426

Украйна е изнесла 121 000 тона селскостопански стоки по шосе на 1-8 март и 158 000 тона на 1-8 февруари, според "Спайк брокерс" (Spike Brokers), която проследява и публикува статистика за износа.

Украинската гранична охрана каза, че няколко ключови сухопътни пункта с Полша все още са блокирани от полски фермери и това сериозно засяга трафика.

Полските фермери започнаха да блокират пунктовете с Украйна в началото на февруари, призовавайки правителството да спре евтината украинска храна, която убива бизнеса им.

"Ситуацията е далеч от идеалния модел, който беше в сила, когато трафикът не беше блокиран", коментира Андрий Демченко, говорител на украинската гранична охрана, на онлайн брифинг, пише БТА.

Износът на Германия се е свил повече от очакваното през февруари

Той посочи, че един от блокираните пунктове може да поеме 1400 камиона на ден, но само 77 са преминали в двете посоки във вторник.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
163 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини