Вучич: Много сме близо до подписване на договор за доставка на изтребители "Рафал"

  • 09 април 2024 13:05

  • 557
  • 3
Вучич: Много сме близо до подписване на договор за доставка на изтребители "Рафал"
© Getty Images

Президентът на Сърбия Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. каза днес на сръбско-френски бизнес форум в Париж, че Белград е много близо до подписването на договор за доставка на нови френски многоцелеви изтребители "Рафал", предаде Танюг.

"Имам новини – с френската компания "Дасо" (Dassault Aviation) сме много близо до подписването на голям договор за покупка на рафали. И за това разговаряхме снощи с президента (на Франция) Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на," каза Вучич.

Той добави, че е благодарен на Макрон, че е помогнал много по този въпрос.

Вучич е на двудневно посещение във Франция по покана на френския президент Макрон, с когото се срещна вчера, а днес разговаря с френския министър на отбраната Себастиан Льокорню.

Вучич в обръщение към нацията: Намираме се в изключително тежка политическа ситуация

Добър и съдържателен разговор с министър Себастиан Льокорню за сътрудничество между нашето Министерство на отбраната и Министерството на отбраната на Франция, нашите отбранителни индустрии, различен вид опит и технологии, както и за доставка на най-модерни оръжие и инструменти с отбранителна цел, написа Вучич в профила си в Инстаграм.

На бизнес форума днес Вучич каза, че състоянието на финансите на Сърбия е добро и че кредитният рейтинг на страната се повишава.

Сръбският президент изтъкна, че международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" (Standard&Poor’s) е повишила рейтинга на страната и сега тя е на крачка от инвестиционен рейтинг, като вероятно Сърбия би го получила, ако беше член на НАТО или ЕС, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
557 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:51

3
❤️ Г­о­­р­е­щ­­­и­­ ­­м­­­о­­м­­­и­­­ч­­е­­­т­­а­­ ­­в­­и­­ ­о­ч­а­­к­­в­а­т ­­­-­­­ X­­­1­8­­.­F­­U­­­N

2024.04.09 | 15:29

2
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

2024.04.09 | 13:34

1
Защо не си вземете руски?

Добави коментар

Водещи новини