Карнавал украси улиците на Нотинг хил

  • 28 август 2012 09:27

  • 557
  • 0
Карнавал украси улиците на Нотинг хил
©

В Лондон се проведе традиционният карнавал „Нотинг хил". Това е най-големият фестивал под открито небе в Европа. Той е и вторият по мащаби в света след този в Рио де Жанейро.

Карнавалът се провежда в едноименния квартал на Лондон за 48-ми път. Тази година в празненствата по улиците на Нотинг Хил се включиха около един милион души, съобщи БНТ.

Корените на карнавала са в 30-те години на 20 век. През 1933 в Тринидад се е състоял първият подобен празник. Той бележи края на робството в Карибския басейн. През 50-те години много карибски емигранти идват във Великобритания.

Те донасят със себе си богата култура, музикални традиции и великолепна кухня. У тях се появява една мечта - как един ден лондончани ще се съберат и ще отдадат почит на карибската култура. Скоро тя става реалност.

През 1964 година се провежда първият карнавал Нотинг Хил. Той става вдъхновение и възможност за всички хора, независимо от расата, да излязат на улицата и да изразят себе си - чрез изкуството и като една единна общност.

Основната идея е запазена и до днес. Нотинг хил - това са танци под звука на карибски ритми и пиршества с екзотична карибска кухня. Маскираните мъже, жени и деца дефилират в пъстри костюми пред многобройната публика. Карнавалът внася радост и еуфория в мрачното ежедневие на Лондон.

Последвайте канала на

557 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини