За първи път избори 2 в 1 в Кипър през юни

  • 27 март 2024 09:30

  • 187
  • 1
За първи път избори 2 в 1 в Кипър през юни
© Novini.bg/ Canva

В Кипър през юни за първи път ще се проведат избори 2 в 1 с 8 гласувания с различни бюлетини. С тях ще бъдат избрани над 3500 души, съобщиха от вътрешното министерство, което обяви във вторник пътната карта за подготовката и провеждането на вота.

2 април е крайният срок за регистрация на новите гласоподаватели, подчертаха от вътрешното министерство и призоваха имащите право, специално младите хора, да подадат заявления в оставащите дни.

Освен за Европейски парламент, на 9 юни в Кипър ще се състоят местни избори. Те са първите след проведената мащабна реформа за териториални промени на общините и нови органи на самоуправление, като включват общо 7 гласувания – от областни управители, през кметове, до членове на училищни настоятелства.

Предстоящият вот все още не предизвиква голям интерес сред кипърците, показва изследване на Кипърската асоциация на компаниите за социологически проучвания, в която влизат 7 агенции.

Кипър ще получи помощ от САЩ в борбата с прането на пари

Половината от анкетираните знаят, че изборите ще са „през юни“, според други 10% ще са „тази година“, останалите не могат да отговорят, предаде БНР.

Малко над 60% от кипърците казват, че ще има общински и европейски избори.

49% от участниците в изследването заявяват, че ще гласуват за евродепутати, а 55% ще дадат своя глас за кмет.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
187 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.27 | 10:44

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини