Германският персонал по сигурността на летищата и работодателите се споразумяха да използват арбитраж в спора за заплатите

  • 26 март 2024 18:52

  • 1049
  • 2
Германският персонал по сигурността на летищата и работодателите се споразумяха да използват арбитраж в спора за заплатите
© Getty Images

Германският профсъюз "Ферди" (Verdi) и работодателите на служители по авиационна сигурност се споразумяха да използват арбитраж в спора за възнагражденията, засягащ около 25 000 служители, предаде ДПА.

Процесът, ръководен от бившия държавен съветник на Бремен Ханс-Хенинг Лур, трябва да започне в петък, 5 април, и да приключи най-късно в неделя, 7 април, обявиха синдикатите и германската Асоциация на компаниите за сигурност в авиацията (BDLS, работодателска организация в сектора, бел. ред.)

Препоръката не е обвързваща за нито една от страните, но членовете на "Ферди" може да не обявяват стачка до края на арбитражното производство.

Нова стачка на летища в Германия, хиляди пътници са засегнати

Стачките на служителите по сигурността на авиацията временно парализираха различни германски летища на няколко вълни през последните седмици.

Служителите по сигурността отговарят за проверката на пътниците, персонала и багажа на входовете на зоната за сигурност от името на федералната полиция, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1049 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:28

2
❤️ Г­о­р­­­е­­­щ­и­ ­м­о­­м­и­­ч­­­е­­т­­а­­ ­­в­­и­­­ ­­о­­ч­­­а­­­к­­­в­а­­­т ­-­­­ X­1­­­8­.­F­­U­­N

2024.03.26 | 19:04

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини