Белгия засега запазва степента на готовност срещу терористичен удар

  • 25 март 2024 14:50

  • 262
  • 1
Белгия засега запазва степента на готовност срещу терористичен удар
© Getty Images/Guliver

Белгия засега няма да променя предпоследната трета степен на готовност за терористичен удар, съобщиха местни медии, като се позоваха на изявление на представители на контраразузнаването. В страната бе въведена трета степен на готовност след атентата от 16 октомври миналата година, когато нападател, свързан с "Ислямска държава", застреля целенасочено шведски граждани в Брюксел.

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 117

Белгия преценява да не последва примера на съседна Франция, където беше обявено най-високо равнище на готовност за атентат след нападението край Москва от 22 март. Според белгийските власти заплахата от тероризъм е "сериозна и възможна". Уточнява се, че въвеждането на най-високата степен на готовност изисква опасността да бъде "непосредствена и много сериозна".

Макрон: Атентаторите от Москва са се опитали да извършат акции и във Франция

Пояснява се, че в последните месеци Белгия не е понижила готовността си за противодействие на тероризма заради обстановката в Близкия изток. В началото на март белгийските власти задържаха няколко младежи, за които се установи, че са обсъждали терористичен удар срещу културно средище в Брюксел, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
262 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.25 | 16:34

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини