Брюксел се подготвя за нов земеделски протест утре

  • 25 март 2024 09:49

  • 288
  • 3
Брюксел се подготвя за нов земеделски протест утре
© pixabay

В Брюксел за утре е насрочен трети от началото на годината масов протест на недоволни земеделци, съобщиха местни медии. Очаква се протестът да започне от 6.00 ч. и да предшества с няколко часа заседанието на министрите на земеделието от ЕС, предаде БТА.

Според организаторите се предвижда в града да пристигнат 300 трактора и това е значително по-малко от първата подобна проява през февруари, когато в града навлязоха около 1300 машини. Властите предупреждават, че утре придвижването в Брюксел ще бъде възможно основно с градски транспорт, като е вероятно да бъдат блокирани няколко от входовете на магистралите към столицата.

Земеделците настояват за промени в правилата за тяхната дейност и се обявяват срещу търговските споразумения на ЕС. Дневният ред на заседанието на земеделските министри включва обсъждане на състоянието на пазара на селскостопански стоки, повлияно от войната в Украйна, и бъдещето на общата земеделска политика на ЕС.

Протестиращи фермери блокираха границата между Чехия и Словакия

В навечерието на заседанието Европейската комисия представи предложения за промени, свързани с исканията на земеделците. Протестите създадоха пречка за напредък по споразумението на ЕС с държавите от Меркосур (Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай), а във Франция Сенатът отхвърли ратификацията на споразумението СЕТА за свободна търговия с Канада, което действа от 2017 г., но все още не е окончателно одобрено от всички европейски страни.

Последвайте канала на

Калина Христова
288 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.25 | 12:36

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman
ханибал

2024.03.25 | 11:23

2
брюксел трябва да падне, иначе е свършено с нас.
бсп

2024.03.25 | 10:07

1
всичко е отрова от украйна

Добави коментар

Водещи новини