Началникът на Бундесвера призова за изграждането на противоракетен щит заради Русия

  • 22 март 2024 14:39

  • 1047
  • 7
Началникът на Бундесвера призова за изграждането на противоракетен щит заради Русия
© Getty Images (архив)

Ръководителят на германските въоръжени сили, генералният инспектор Карстен Бройер, призова за бързо изграждане на противоракетна отбрана срещу потенциални заплахи от страна на Русия, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13582

„Разполагаме с пет до осем години. В рамките на този период трябва да създадем система за противоракетна отбрана. Нямаме друга алтернатива. Смятаме, че Русия ще бъде в състояние да води война срещу държавите от НАТО в рамките на пет до осем години. Дотогава ние в Германия също трябва да сме в състояние да отблъснем такава атака“, заяви Бройер пред вестниците от медийната група „Функе“.

„Руският президент Владимир Путин не крие намеренията си спрямо Запада“, каза Бройер, като добави, че нападение срещу западна държава към момента представлява най-лошия сценарий.

Адмирал Роб Бауер: НАТО е готов за директен сблъсък с Русия

„Подобна атака обаче може да се осъществи в целия спектър - от кибератаки до нападения с безпилотни самолети и ракети“, уточни той.

Бройер отхвърли изявленията в Германия за допускането на замразен конфликт в Украйна.

Замразяването на войната предполага приемане на това и от двете страни. Едва ли има замразен конфликт в света, който да не е избухнал отново. Настоящата военна ситуация в Украйна прави замразяването на войната нито възможно, нито желателно, каза началникът на Бундесвера.

Той реагира на изказването на Ролф Мюцених, председател на парламентарната група на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на канцлера Олаф Шолц, направено в парламента по-рано този месец.

„Не е ли време не само да говорим за това как да водим война, но и да помислим как да замразим една война и да я прекратим по-късно“, заяви тогава Мюцених. По-късно той поясни, че опозицията е извадила части от изказването му от контекста и е декларирала непоколебимата му подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в границите ѝ отпреди 2014 г., отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1047 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.03.22 | 17:05

7
Давайте братушки, б ийте тъпите го веда! България цяла сега вас гледа!
Боко

2024.03.22 | 16:19

6
Смърт на еврофашистите!!!
Боко

2024.03.22 | 16:18

5
Това Хитлер ли е??? Тоя не знае ли какво е станало с дедо му?!?
бетай

2024.03.22 | 15:21

4
бегай на гей парада бе педал
Хахахаха

2024.03.22 | 15:02

3
Нали според Шолц, Макрон и Урсула Русия е слаба и се разпада? Как от пет до осем години ще е в състояние на война.
Учител

2024.03.22 | 14:55

1
Бундесвера се чуди как с ракети "Таурус" да ударят по Кримския мост, а за пред хората се притесняват за европейската сигурност, какво двуличие !!!
Ukraina 55

2024.03.22 | 15:01

2
На този немски генерал дядовците му са яли яко бой от руснаците през Втората световна война !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини