Военният министър на Испания стресна сънародниците си: Руска ракета може да ни удари по всяко време

  • 19 март 2024 12:56

  • 1591
  • 2
Военният министър на Испания стресна сънародниците си: Руска ракета може да ни удари по всяко време
© Getty Images (архив)

Испанският министър на отбраната Маргарита Роблес призна пред обществеността в страната, че руският президент Владимир Путин е заплаха за цялата международна общност, включително и за Испания, независимо от голямото разстояние между двете страни.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13488

„Бих искала да предупредя испанската общественост, защото понякога имам усещането, че не съзнаваме за огромната заплаха, която е надвиснала в този момент. Напълно възможно е руска ракета да стигне до нас“, заяви тя.

Роблес направи изявлението на фона на призивите сред някои държави-членки за превъоръжаване на Европейския съюз. Тя напомни и за последните заплахи на Путин, включващи използването на ядрено оръжие.

Група от 200 украински войници завършиха обучението си в Испания

Европа трябва да бъде наясно, че заплахата е много близко. Тук не говорим за някаква хипотеза, а за възможна реалност. Държавите, които граничат с Русия, го разбират най-добре. Докато ние, които сме повече на юг, сякаш нямаме такива притеснения, което е грешка, каза още Роблес, цитирана от 20minutos.

Министърът на отбраната се противопостави на идеята на Макрон за изпращането на войски в Украйна, защото по думите ѝ това само ще доведе до по-голяма ескалация на напрежението между Русия и Запада. Роблес подчерта, че Испания остава ангажирана с подкрепата си за Киев, но не възнамерява по какъвто и да е повод да изпраща испански войници на фронта в източноевропейската страна.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1591 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.19 | 15:18

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man
Емѝ...патриот анален съм -МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2024.03.19 | 13:00

1
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55, Z = зашли О = отсосали V = вьiшли, Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини