Германец инсценирал смъртта си. Вкараха го затвора

  • 13 март 2024 17:38

  • 602
  • 1
Германец инсценирал смъртта си. Вкараха го затвора
© Getty images (архив)

Петдесет и шест годишен германски гражданин, инсценирал собствената си смърт при инцидент с лодка в Балтийско море, бе осъден на повече от три години затвор, предаде ДПА.

Мъжът бе признат за виновен по 14 пункта на опит за застрахователна измама.

Междувременно съпругата на мъжа днес получи две години условно за ролята си в схемата.

Според медийната информация двойката е инсценирала смъртта на мъжа при инцидент с лодка в Килския залив през октомври 2019 г. в опит да получи около 4 млн. евро под формата на застрахователни обезщетения.

След като е инсценирала предполагаемата смърт на мъжа, двойката се укриваше в продължение на месеци, първо в Хамбург, а след това в централния германски град Швармщет.

Полицията най-накрая засече мъжа по време на обиск през май 2020 г., като забелязва сватбения му пръстен да проблясва на светлината от фенерче, докато той се опитваше да се скрие зад кашони.

Преди това двойката беше осъдена на първа инстанция през февруари 2021 г., но апелативният съд връща делото за ново разглеждане по допълнителни обвинения в опит за измама срещу други застрахователни компании.

Съдията по делото в съда в град Кил, Северна Германия, Йохан Кумел заяви днес, че открити писма доказват намерението на съпрузите "да получат парите си възможно най-бързо от възможно най-много застрахователни компании".

Три дни след предполагаемия инцидент съпругата на мъжа съобщила за изчезването му. Но полицията бързо се усъмнила.

Експерт установил, че лодката е била манипулирана, което е довело до нейното потъване.

Животозастрахователните компании също отказаха да изплатят полиците само въз основа на първоначалния доклад за смъртта, като вместо това настояваха за официален смъртен акт или потвърждение за смъртта на мъжа от местния съд – процес, който отнема поне шест месеца.

Не са изплатени 13-те застраховки "Живот" и "Злополука" на мъжа.

Замесен в киберизмами: Българин ще бъде предаден на властите в Германия

Последвайте канала на

Валери Зайцев
602 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.13 | 18:57

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:=====>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини