Италианската полиция задържа трима палестинци по обвинения в тероризъм

  • 11 март 2024 17:02

  • 235
  • 1
Италианската полиция задържа трима палестинци по обвинения в тероризъм
© Getty Images

Италианската полиция арестува в Централна Италия трима палестинци, които според властите са планирали да извършват нападения в неуточнена към този момент страна, предаде Ройтерс, позовавайки се на изявление на полицията.

В него се казва, че тримата мъже, живеещи в Акуила, на около 120 километра североизточно от Рим, са създали клетка, свързана с "Бригадите на мъчениците от Ал Акса" - въоръжена групировка, свързана с движението "Фатах" на палестинския президент Махмуд Абас, смятана за терористична група от Израел, Европейския съюз и САЩ. 

Полицията съобщи, че на тримата палестинци са повдигнати обвинения в престъпен заговор с цел тероризъм или подривна дейност срещу демократичния ред, за което италианското законодателство предвижда до 15 години затвор.

Австрия обяви терористична опасност от втора степен

"Заподозрените са се занимавали с прозелитизъм и пропаганда... и са планирали нападения, включително самоубийствени атентати, срещу граждански и военни цели на чужда територия", заяви полицията. 

Един от тримата мъже е издирван от Израел, който е във война с палестинската въоръжена групировка "Хамас" в ивицата Газа, и италиански съд разглежда искане за екстрадирането му, се казва в текста.

В отделно изявление министърът на вътрешните работи Матео Пиантедози приветства ареста на "трима опасни терористи" и заяви, че Италия винаги е нащрек срещу екстремизма и радикализацията.  

Последвайте канала на

Константин Тодоров
235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.11 | 20:42

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини