ЕС забранява еднократните опаковки за зеленчуци и плодове в супермаркетите и на кетчуп в ресторантите

  • 05 март 2024 10:29

  • 1210
  • 1
ЕС забранява еднократните опаковки за зеленчуци и плодове в супермаркетите и на кетчуп в ресторантите
© GettyImiges

Страните от ЕС и Европейският парламент постигнаха съгласие за намаляване на отпадъците от пластмасови опаковки, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. Мерките предвиждат забрана на опаковките от пластмаси и производни материали за плодове и зеленчуци в супермаркетите, малки опаковки за кетчуп и др. в ресторантите, както и на малките бутилки за шампоан и др. в хотелите.

Предвижда се забрана за използване на термосвиваеми опакови на куфари по летищата от 2030 г. 

Преговарящите страни поставиха цел най-малко 10 на сто от опаковките на алкохолни и безалкохолни напитки да бъдат за многократна употреба. Т.нар вечни химикали (които се натрупват в почвата и водата и не могат да се разграждат допълнително - бел. ред.) не трябва да присъстват в смесите за производство на опаковките, е записано още в текстовете.

Споразумението също така определя цели за намаляване на опаковките с 5 на сто до 2030 г., както и с 15 на сто до 2040 г., допълва Ротйерс.

ЕС забранява вноса на вино от Крим

Последвайте канала на

Калина Христова
1210 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.05 | 17:51

1
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини