Полският премиер: Защитата на границите е жизненоважна за сигурността ни

  • 29 февруари 2024 15:26

  • 216
  • 2
Полският премиер: Защитата на границите е жизненоважна за сигурността ни
© Getty Images

Премиерът на Полша Доналд Туск заяви вчера, че ефективната защита на границите на Полша с Русия и Беларус е въпрос за съществуването на Полша, предаде полската новинарска агенция ПАП. 

Туск говори пред журналисти след срещата със своя норвежки колега Юнас Гар Стьоре, по време на която обсъдиха граничната сигурност, пише БТА.

„Може би сега това не се отнася за Норвегия, но за Полша ефективната защита на границите с Русия и Беларус е не просто въпрос на миграционна политика, а въпрос „да бъдеш или да не бъдеш“ за полската държава“, заяви Туск.

Голямо учение на НАТО започва в Полша

„Затова и всеки опит ще бъде ценен за нас, както и обменът му с Норвегия“, допълни премиерът.

Той допълни, че Полша, в допълнение към границата си с руския анклав Калининград, граничи и с Беларус, който „фактически прилага миграционната политика на [руския президент Владимир ]Путин“.

Туск заяви, че търси решения, които биха позволили „ефективна реакция към миграционната агресия, организирана от Москва и Минск“, докато се поддържат „принципите на хуманитарното право“, защото хората, опитващи се да пресекат границата, са също жертви на Путин и на президента на Беларус Александър ЛукашенкоАлександър ЛукашенкоАлександър Григориевич Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г. Преди да влезе в

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
216 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.29 | 16:59

2
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

2024.02.29 | 15:57

1
ЕЛА С ТАНКОВЕТЕ У НАС ДРУГАРЮ ПУТИН И НИ ОСВОБОДИ!

Добави коментар

Водещи новини