Оставиха в ареста шестия българин, обвинен в шпионаж във Великобритания

  • 28 февруари 2024 14:36

  • 300
  • 2
Оставиха в ареста шестия българин, обвинен в шпионаж във Великобритания
© Pixabay

Българинът, който беше обвинен от Великобритания в заговор за извършване на шпионаж в полза на Русия, остава в ареста.

38-годишният Тихомир Иванчев се яви пред Уесминстърския магистратски съд, където официално му беше повдигнато обвинението. Той само потвърди своята самоличност, съобщи NOVA.

Стана ясно, че е бил арестуван на 7 февруари, след което е бил освободен под гаранция.

Задържан е повторно, след като Кралската прокуратура е открила достатъчно доказателства, че той е съпричастен към шпионската дейност на петимата други наши сънародници, арестувани в Англия преди година.

Иванчев се намира от години на Острова. През 2018 г. е основал фирма за дизайн. Неговата адресна регистрация се намира в Западен Лондон, където е и тази на Ваня Габерова – една от другите задържани. Заедно с нея миналия февруари бяха арестувани Орлин Русев, Катрин Иванова и Бисер Джамбазов.

Изправят пред съда и шестия българин, обвинен в шпионаж във Великобритания

Те бяха обвинени в шпионаж в полза на Русия през септември. Тогава съдът реши, че сънародниците ни трябва да останат за постоянно в ареста, докато тече процесът срещу тях, защото представляват опасност за Обединеното кралство. Освен това беше преценено, че могат да напуснат страната и да се укрият.

Следващото дело срещу Иванчев ще е на 15 март, а срещу останалите петима – през октомври. Макар никой от тях да не е търсил никакво съдействие от българското посолоство в съдебната зала отново присъства консулът Николай Ванчев, който каза, че дипломатическата ни мисия ще следи внимателно развитието на случая.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
300 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:36

2
❤️ Г­­­о­­­р­е­­­щ­и­­­ ­­­м­о­­м­и­ч­­е­­т­а­­­ ­­в­­­и­ ­­о­­­ч­а­к­­­в­­­а­­­т ­­-­ X­­­1­­­8­­­.­F­­­U­N

2024.02.28 | 22:36

1
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

Добави коментар

Водещи новини