ЕП призовава за разследване заради шпионския софтуер, открит в телефона на евродепутат

  • 22 февруари 2024 20:38

  • 849
  • 5
ЕП призовава за разследване заради шпионския софтуер, открит в телефона на евродепутат
© Pixabay

Всички членове на подкомисията за сигурност и отбрана в Европейския парламент са били приканени от отдела по информационни технологии (ИТ) на институцията да позволят проверка на смартфоните им за наличието на шпионски софтуер. Разследването идва след като вчера бяха открити следи от такъв софтуер, предаде белгийската новинарска агенция Белга.

Вчера бяха открити следи от шпионски софтуер на две устройствa, едното от които принадлежи на член на Европейския парламент. Призивът за проверка на мобилните телефони се отнася както за членовете на ЕП, така и за служителите, работещи в подкомисията по сигурност и отбрана.

Politico: Елена Йончева и Натали Лоазо са били подслушвани с шпионски софтуер

Германският евродепутат Хана Нойман не беше изненадана от откриването на шпионски софтуер. "Въпреки че окончателното потвърждение все още предстои, използването на шпионски софтуер се превръща във все по-голям риск за сигурността в Европа", заяви тя. Независимо че редовно проверява собствения си телефон, Нойман казва, че не всички нейни колеги са толкова бдителни.

Това не е първият път, в който ЕП се сблъсква с шпионски софтуер. През май миналата година институцията прие резолюция, в която призовава за създаването на независим орган, който да помага за защитата на членовете на ЕП от зловреден софтуер. В резолюцията се казва също, че членовете на ЕП разполагат със "сериозни индикации", че правителствата на Мароко и Руанда са шпионирали високопоставени граждани на ЕС, в това число и държавни глави, отбелязва БТА

Последвайте канала на

Константин Тодоров
849 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 05:13

5
❤️ Г­­­о­р­­е­­щ­­­и­­ ­­м­­­о­м­и­­­ч­­­е­­­т­а­ ­­в­­­и­­ ­­­о­ч­а­­к­­­в­­­а­­­т ­­­-­­ X­­1­­8­.­­­F­­U­N

2024.02.23 | 00:27

4
В момента във фашистка България, окупирана от САЩ и превърната в долнопробна американска колония-протекторат, от всички медии се лее фашистка пропаганда на огромната лъжа. Тип гьобелсова пропаганда - една лъжа повторена сто пъти става истина. Фашистката Сглобка начело с алхимика-сапунджия ни убеждава колко много сме били забогатели и как всичко в колониална България било поевтинявало u било супер-дупер евтино, макар всички ние ежедневно да виждаме каква е истинската скъпотия. Истината обаче е една - скъпотията в България е чудовищна. При средно 5 пъти по-ниски заплати от средните за Европа, цените на всички стоки и най-вече цените на храните в България са средно 5 пъти по-високи. В Германия например минималната заплата е 1900 евро, а в България е едва 450 евро(933 лева). Всъщност това което виждаме днес в България е една жестока спекула на цените. Истински грабеж. Спекула умишлено подържана и поощрявана от фашистката Сглобка .
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2024.02.23 | 00:21

3
ША ВА ИЗБИЯ ЕЙ...ЛЕЖАЛ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОТ....И СЪМ ДУХАЛ НА НАЙ ГАДНИТЕ ЦИГАНИ 76 НАБОР.....МЯУУУУУ...ПРЪЦ...............
Диди

2024.02.22 | 23:13

1
Троянския кон на Нинова.
Емѝ...ПРЪЦ ....

2024.02.22 | 23:14

2
ПРЪЦ...

Добави коментар

Водещи новини