Германска екоорганизация иска по-високи такси за паркиране на големи коли в градовете

  • 22 февруари 2024 09:26

  • 163
  • 1
Германска екоорганизация иска по-високи такси за паркиране на големи коли в градовете
©

Германската екологична организация "Дойче умвелтхилфе" (Deutsche Umwelthilfe) призовава за мерки срещу големите автомобили в централните зони на градовете, предаде ДПА, цитирани от БТА. 

Организацията обяви инициативи в много германски градове за противодействие на "наплива от едрогабаритни автомобили", призовавайки те да бъдат облагани с по-високи такси за паркиране. 

Гражданите могат да изберат град, в който екоактивистите да подадат официално искане за мерки срещу такива коли. 

Във Франция жителите на Париж одобриха на референдум план на общинските власти за утрояване на таксите за паркиране на големи автомобили. От септември за високопроходими спортни автомобили от типа Ес Ю Ви (SUV) и други по-едрогабаритни коли става 18 евро на час. Таксата ще важи за туристи и посетители на френската столица, а местните жители, търговци и представители на сектора на услугите ще могат да кандидатстват за изключение. Промяната няма да обхване частните паркинги. 

Германската асоциация на градовете подкрепи координирани на местно равнище решения за трафика. 

Германия регистрира най-високия брой престъпления срещу бежанци от 2016 г. насам

"Дойче умветхилфе" призовава също така разрешителните за паркиране за гражданите да струват поне 360 евро годишно, а за коли с дължина над 5 метра такива изобщо да не бъдат издавани. 

Последвайте канала на

Калина Христова
163 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.22 | 10:35

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини